Slutet...............


SVT Sport


PUBLICERAD 23 JUNI 2016


"Klart: AIK Basket och Solna Vikings blir ett


Nu står det klart att Solna Vikings och AIK Basket går samman.

På ett extrainsatt årsmöte kom man fram till en sammanslagning. ”Det är bra för basket i Sverige och ger möjlighet att utveckla basketen ännu mer”, säger Solna Vikings ordförande John Carlander till SVT Sport.


Under onsdagen hade både Solna Vikings och AIK Basket kallat till ett extrainsatt årsmöte.

Anledningen var att de båda klubbarnas styrelser lagt fram ett förslag om en sammanslagning – ett förslag som medlemmarna röstade igenom.

– Vi kommer att genomföra det efter att förslaget fått stor majoritet, säger Solna Vikings ordförande John Carlander till SVT Sport.


Vad låg till grund för det här beslutet?

– AIK är ett fantastiskt starkt varumärke och Solna är en anrik klubb med 13 SM-guld. Det är bra för basket i Stockholm och i Sverige. Det ger möjlighet att utveckla basketen ännu mer.

Solnas herrlag spelade säsongen som var i division 1 medan AIK tog steget upp inför kommande säsong.


Det nya laget kommer att spela under namnet AIK i den näst högsta ligan i Sverige. Peter Grinbergs Anell, coach i AIK, kommer att leda laget säsongen som kommer.

– Alla spelare som spelar för de båda klubbarna får möjlighet att försöka ta en plats i laget, säger Carlander.


Vad har ni för målsättning?

– Vi vill så snart vi har den organisatoriska och ekonomiska kraften gå upp i ligan. Vi vill bli bäst i Sverige men vi vill bygga grunden själva. Det har varit viktigt att vi har en gemensam syn med satsning på egna produkter.


Vilken problematik har ni stött på?

– Det är alltid svårt när klubbar går ihop. Det är mycket känslor och människor som har jobbat hårt i båda klubbar. Men styrelsen arbetade på ett bra sätt och kom fram till en lösning."