2015-2016Ingen klubbhistorik på Solna Vikings hemsida


Aftonbladet 6:e juli 2015


"Solna Vikings drar sig ur Basketligan för herrar.

Anledningen är ekonomiska bekymmer.

– Alla berörda tycker att det är ett tungt beslut. Men det känns bättre för oss, ligan och hela basket-Sverige att dra sig ur nu än att tvingas till det i november, säger klubbens ordförande John Carlander.


Vikings har de två senaste säsongerna jobbat hårt för att säkra ekonomin.

Men återupplivningsförsöket misslyckades. I dag tvingades klubben meddela att man drar sig ur Basketligan på herrsidan och i stället börjar om i division 1.

– Det är att ta ansvar. Vi har skulder som successivt byggts upp och vi kan inte fortsätta en säsong till i Basketligan med att bygga på de skulderna, säger Solnas ordförande John Carlander.


Interna konflikter under året


Klubben, som vann SM-guld 2008, har tidigare under säsongen skakats av interna strider där spelare kritiserat coachen Ray Alius och klubbchefen Jan Marklund fick sparken efter en konflikt med delar av styrelsen.
Marklund svarade då med att stämma klubben på en halv miljon kronor då han lånat ut 300 000 kronor
till klubben personligen.

– Det här är ett beslut som växt fram. Vi har de två senaste säsongerna gjort förändringar för att säkra klubbens framtid och då insett att situationen är ytterligare lite allvarligare än vi först trodde.
Det här var ett nödvändigt beslut, säger Carlander.


Han räknar nu med att flera av spelarna kommer att lämna klubben då spel i höstaligan byts ut mot spel i division 1.

– Det är nog så att vissa spelare kommer att söka andra alternativ, i övrigt vill jag inte spekulera.

– Alla berörda tycker att det är ett tungt beslut. Men det känns bättre för oss, ligan och hela basket-Sverige att dra sig ur nu än att tvingas till det i november, fortsätter ordförande Carlander.


Blir elva lag i ligan


Svenska basketförbundet meddelar att säsongen 2015-2016 kommer att spelas med elva lag och 34 omgångar kommande säsong. Detta då Malmölaget Malbas tog steget upp i Basketligan i våras.


– Vi har haft en intensiv dialog under våren med Solna då deras situation varit ansträngd men deras styrelse valde ändå att anmäla sig för spel och presenterade en plan de trodde på men som nu tyvärr visat sig vara för optimistisk,

säger tävlingsutskottets ordförande Mats Carlson till förbundets hemsida."


Superettan

Resultat saknas än så länge !

Stående fr. vänster:    Jannis Pavlidis (Ass.coach), Robin Trygger, Nicholas Smith, Tylor Ongwae, Mir Nasradin, Nils Johansson, Uros Cigoja, Janne Koskimies (Coach)


Sittande. fr. vänster:   Modou Barry, Pontus Miltén, Simon Makkonen, Patrik Hörman, Andreas Jönsson, Pavlos Pavlidis, Sami Yrjänä (Team mngr.), Leo Lightner


Saknas på bild: 

Fotograf:            Idrottsfoto

Källa:                  

ÄNNU SAKNAS BILD


Stående fr. vänster:    

Sittande. fr. vänster:   


Saknas på bild: 

Fotograf:           

Källa: